lauantai 3. marraskuuta 2018

Velkajärjestelystä tuli vihdoin myönteinen päätös.


Hei!

Taukoa on ollut kirjoittaimisesta, koska huomasin, ettei tämä ollutkaan ihan niin helppoa mentaalisen hyvinvoinnin kannalta siis tämän blogin kirjoittaminen. Paljastin ehkä enemmän kuin olisi ollut tarpeen tai kuin olin ajatellutkaan aluksi kun rupesin tätä tekemään. Elämä on ollut yhtä vuoristo rataa, mutta onneksi pääsin VIHDOINKIN tuohon velkajärjestelyyn. Tässä tilanteessa tämä on parasta mitä pitkään aikaan on tapahtunut minulle. Olin aluksi tosi skeptinen tuon velkajärjestelyn suhteen sekä siitä onko minulla mahdollisuuksia siihen, mutta kaikki kääntyi lopulta tosi hyvin.

Tämän kuun alussa alkoi ensimmäiset maksut sekä pakkorealisointi osakkeista, koska tottakai velkojien olisi saatava edes pieni osuus kaikista veloista. Oli kyllä homma selvitellä kuinka monta prosenttia mikäkin velka oli, mutta onneksi minulla oli minua fiksumpia ihmisiä kanssani tekemässä laskelmia, joten uskon, että kaikki meni aika nappiin. Tuo pakkorealisointi tuntui aluksi kyllä tosi pahalta, koska olin kuitenkin nipistänyt rahat omista turhista menoistani esim. vaatteista ja kaikista muista turhista menoeristä. Loppujen lopuksi olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että vuonna 2022 olen täysin vapaa veloistani ja tekemään eli säästämään osakkeisiin kaiken ylimääräisen.

Sain 3v 4kk maksujärjestelyn kestoksi, joka oli hieman enemmän kuin kuvittelin, mutta kuitenkin hyvä, koska maksimi oli 3 vuotta. Minun olisi pitänyt vaan hakea tähän jo ajat sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Minua on askarrattunut eräs kysymys, että onko minulla mahdollisuus ostaa osakkeita jos pihistelen omista tarpeistani, jotta ylimääräistä rahaa jäisi myös osakkeihin? Vaikka olen velkajärjestelyssä. Se on askarrattanut mieltäni jo jonkin aikaa. Minun vereni vetää osake markkinoilla varsinkin nyt kun aikamoisia heilautuksia on näkynyt osakemarkkinoilla, joten devensiivisemmät osakkeet tässä vaiheessa lienee olevan vahva perusta omille uusille sijoituksilleni joilla on hyvä osingonmaksukyky. Joku minua viisaampi ja perehtyneenmpi ihminen voisi ilmaista mielipiteensä, että jos tässä järjestelyn aikana ostan osakkeita niin onko ne sitten jossain vaiheessa pakko realisoitava velkojille vai onko mahdollisuus, että hoidan kuukausittaiset maksut velkojille sekä vuosittaiset maksut ja saisin pitää osakkkeni, koska säästäisin omista pienistä tuloistani. Olisin tosi kiitollinen kommenteista joilla olis fakta pohjaa.

Velkani on niin mitätön 30 000€ ja suurin osa sairaala maksuja, joten turhauttaa jos joudun nuinkin pienen rahan takia olemaan osake markkinoilta poissa jopa kolme vuotta. Siinä ajassa kerkiää tapahtumaan osakemarkkinoilla tässä globaalissa maailmassa vaikka mitä ja nimeenomaan tässä markkinataloudessa. Voi kun olisi joku rikas sukulainen joka voisi lainata 6-8% korolla minulle tuon summan. Helpottaisi kummasti, mutta eihän minulla sellaisia "enkeleitä" omassa suvussani ole. Ja kun luottotiedot on mennyt vaikka olen velkajärjestelyssä niin vaikeaksi menee. Kuitenkin tuo summa on aika pieni kun sain säästöön 5 kuukauden aikana jopa 5000€ säästöön ettei ole mikään mahdottomuus, että voisin maksaa "sukulaisen" velkaa korolla pois sekä saisin lähes heti luottotietoni kuntoon. Minulla on kuitenkin ihan hyvät tulot joten tälläinen tulisi aika vaivattomasti hoidettua.


Mua harmitaa kun jouduin realisoimaan kaikki osakkeeni pois, mutta jos voisin tänä aikana ostaa pienillä säästöilläni lisää niin se olisi unelmien täyttymys. Haluan kasvattaa pääomaa mahdollisimman nopeasti ja kulut ovat minulla nykyisin todella pienet, enkä haluaisi olla osake maailmasta poissa näinkään pitkää aikaa. Tämä on minulle suorastaan terapeuttista sekä tuo elämääni sisältöä enemmän kuin uskoisi, eläkkeellä kun ei ole muutakaan järkevää tekemistä ja tiedän tai luulen tietäväni, että kohta alkaa parhaat ostopaikat osakemaailmassa.


Äitiäni yritin saada auttamaan, että saataisiin nuo velat kerralla pois niin ei tarvitsisi aina mennä nukkumaan päällimmäisen mielessä, että kuinka saan kaiken velkani maksettua yhteiskunnalle. Olen kuitenkin eläkkeellä ja lainan lyhennyksillä saisin aika hyvin lyhynnettyäni velkaani joka kuukausi ilman minkäänlaista ongelmia.


Mua harmittaa miten vaikea on saada kämppää vaikka on velkajärjestelyssä ja kuitenkin eläkkeellä oleva ihminen joka käyttää pyörätuolia jokapäiväiseen elämään. Asuntohakemukset on käynnissä Vantaan suunnalta mutta yhtäkään vastausta ei ole tullut, harmillista. Minua ihmetyttää paljon se asia koska kun olen velkajärjestelyssä niin periaatteessa minua pitäisi kohdella samalla lailla kuin ihmistä jolla on luottotiedot kunnossa. Näin siis minä sen ymmärrän kun juttelin erään miellyttävän ladyn kanssa Lumolta puhelimessa.


Haluaisin, että ihmiset ottaisi yhteyttä ja esittelisivät asuntoja myös halvaantuneille ihmisille, koska jos tätä ei tapahdu niin onko tämä mielestänne todella yhdenvertaisuutta, mielestäni ei.


Ihmiset jotka, eivät ole kokeneet syrjintää tai muitakaan tämäntyyppisiä asioita joita yhteiskunnassa on pielessä näitä asioita ei todellakaan pitäisi tapahtua yhdenvertaisuuslain perusteella. Yhdenvertaisuuslaki on mieltäni askarrattuvista asioista yksi tärkein. Olen huomannurt usein ihan päiväittäisessä elämässä kuinka minua kohdellaan toisarvoisena ihmisenä pelkästään siitä syystä, että satuin olemaan autokolarissa väärällä hetkellä, väärässä paikassa. Onko se silloin minun vika vai ihmisten jotka ei ole valmiita käsittämään kuinka paljon elämä on muuttunut 20-30 vuodessa.

Toivon kaikille hyvin alkanutta pyhäimiestenpäivää ja muutenkin pitäkää toisistanne huoli.

-Markus Sarlin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti